Over ons

Het Sarphati Initiatief is de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid regio Noord-Holland en Flevoland. Het initiatief is vernoemd naar Samuel Sarphati: een arts, chemicus, weldoener en broodfabrikant die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de volksgezondheid van Amsterdam in het midden van de 19e eeuw.

Wat doen we?
Het Sarphati Initiatief omvat een uitgebreid onderwijsprogramma en twee netwerken (epidemiologie en infectieziekten) waarbinnen praktijkgericht onderzoek wordt gedaan. Het kennisgebied van het Sarphati Initiatief omvat infectieziekten (soa, hiv, virale hepatitis, HPV, reizigersinfecties), seksuele gezondheid (preventie), epidemiologie, beleid en preventieve interventies gericht op gezondheidsachterstanden.

Het Sarphati Initiatief wordt gefinancierd door AMC en GGD’-en Amsterdam, Flevoland, Kennemerland, Gooi en Vechtstreek en Zaanstreek Waterland. Op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter: @AWPG_Sarphati.

Er zijn nog meer Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid in Nederland. Klik op onderstaande afbeelding om een lijst en kaart te zien. Voor meer achtergrondinformatie en informatie van andere werkplaatsen, ga naar www.awpg.nl.