Leergang ‘Bestaansonzekerheid en Gezondheid’

Welke invloed hebben bestaansonzekerheid en armoede op je gezondheid? En wat kan de GGD daarin voor mensen met een lage sociaal-economische status betekenen?
Wethouder Marjolein Moorman is één van de sprekers tijdens de academische leergang-avond ‘Bestaansonzekerheid en gezondheid’ op 15 november van 17:00-20:45 uur in de Stadstimmertuin in Amsterdam. De avond wordt georganiseerd door de GGD en Amsterdam UMC.

Voor wie: alle geïnteresseerde collega’s van de GGD en Amsterdam UMC; externen ook welkom!
Datum: 15 november 2022
Tijd: 17.00-20.45 uur
Locatie: Gymzaal, Voormalige Stadstimmertuinen 4-6
Geaccrediteerd voor: Artsen
Aanmelden: Mail leefomgeving@ggd.amsterdam.nl Geaccrediteerd? Dan graag ook BIG vermelden.

Andere sprekers:
Karen Hosper (strategisch adviseur/projectleider bij Pharos) vertelt over de relatie tussen armoede, chronische stress en gezondheid. Wat betekent bestaansonzekerheid voor de zorg?
Jonathan Berg (onderzoeker Erasmus Universiteit) doet verslag van een project waarin 14 forensisch psychiatrische cliënten zonder voorwaarden geld kregen. Zij hebben dat besteed aan basale benodigdheden waardoor hun leefomstandigheden en welzijn substantieel verbeterden.
Harro Hoogerwerf ( hoofd armoedebestrijding Gemeente Amsterdam) gaat in op wat Amsterdam doet om armoede te bestrijden en hoe gezondheid en de GGD daarin een rol kunnen spelen.