Leergang Maatschappij en Gezondheid november 2018

Op 27 november vind de volgende leergang Maatschappij en Gezondheid plaats. Het thema is deze keer : Publieke gezondheid: ‘Verwarde’ personen of personen in een ‘verwarde situatie’?

De ‘verwarde persoon’ houdt de gemoederen aardig bezig in Nederland. Zeker als er geweld wordt gebruikt, is de vraag al snel of de dader een terroristisch motief had of een ‘verwarde persoon ‘ was. Ook onze GGD heeft daar vaak en intensief mee te maken.
Waar komt die grote aandacht voor verwarde personen vandaan? Zijn er meer verwarde personen dan vroeger? Zijn er meer gewelddadige verwarde personen dan vroeger of zijn er evenveel, maar zijn ze gewelddadiger geworden? Wonen verwarde personen vaker zelfstandig in de stad en zijn ze daardoor dichterbij gekomen? Bestaan er wel verwarde personen? En wat is de rol van de GGD bij het omgaan met verwarde personenproblematiek?
Deze vragen staan centraal tijdens de leergangavond op 27 november.

Meer informatie en het programma vindt u hier.